Αντιγραφή, Υποσχέσεις και Πολιτική Συνέπεια

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014Όταν η ΝΔ αντιγράφει κατα γράμμα το πολιτικό πρόγραμμα μιας "εγκληματικής οργάνωσης", σημαίνει ότι και η ίδια αποτελεί εγκληματική οργάνωση, ή ότι "εγκληματική οργάνωση" αποτελεί νόμιμο πολιτικό κόμμα;

Μέσα στον τελευταίο μήνα το επιτελείο της ΝΔ αντιγράφει κατα γράμμα τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής τόσο στο επίπεδο της τοπικής αυτοδίοικησης αλλά και σε πολλές από τις προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος που ανακοινώθηκαν εχθές. 

Οι κινήσεις αυτές υποδεικνύουν ότι η ΝΔ αντιλαμβάνεται την πολιτική πίεση που ασκεί η Χρυσή Αυγή εις βάρος της και επιβεβαιώνουν την τεράστια μετακίνηση γαλάζιων ψηφοφόρων προς το εθνικιστικό κίνημα. 

Όμως όσα σκονάκια και να γράψει η κυβέρνηση, ο κόσμος μαθαίνει σιγά σιγά να κρίνει τους πολιτικούς όχι από τις υποσχέσεις, αλλά την πολιτική συνέπεια, που κρίνει σε ποιον βαθμό οι πολιτικοί τηρούν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Και σε αυτό το μάθημα, ο Σαμαράς και η παρέα του κόβονται θριαμβευτικά. Αντιθέτως μέχρι στιγμής η Χρυσή Αυγή έχει τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της και με το παραπάνω. 

ΕΨ

Read more...

Γονική παροχή στο ... Κράτος!

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014
"Με την παραχώρηση του ακινήτου τους στο ελληνικό Δημόσιο θα μπορούν να εξοφλούν τον φόρο κληρονομιάς όσοι δεν έχουν μετρητά" πηγή

Με άλλα λόγια, το φιλεύσπλαχνο ελληνικό κράτος των ξένων δανειστών, θα μας απαλλάσει από τον μπελά του ενοχλητικού και περιττού ακινήτου των γονιών μας, επιτρέποντας να τους το παραχωρουμε έναντι της καταβολής του φόρου κληρονομιάς.

Τις δύσκολες τούτες ημέρες, που οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς, η ελληνική συγκυβέρνηση των τοκογλύφων, στέκεται "βράχος" ακέραιος στο πλευρό του Έλληνα πολίτη!

ΕΨ

 

Read more...

Πρωτογενές πλεόνασμα;... και του χρόνου!

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2013 διαμορφώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δις στον τακτικό προυπολογισμό. Το "πλεόνασμα πλασσάρεται από την κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, την τρόικα και τους φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους ως το νέο οικονομικό θαύμα της Ελλάδος που είναι αποτέλεσμα θυσιών των Ελλήνων υπό την καθοδήγηση μιας μνημονιακής πολιτικής λιτότητος και μεταρρυθμίσεων!

Βέβαια, όπως ανακοινώθηκε αργότερα, στους υπολογισμούς δεν υπολογίζονται κυρίως οι δαπάνες για εξυπηρέτηση τόκων που ανήλθαν στο 4% του ΑΕΠ,  περί τα 7 δις ευρώ, και τα εφάπαξ που διατέθηκαν για την στήριξη των τραπεζών και αναλογούν στο 10.8% του ΑΕΠ, και 19 δις αντιστοίχως.
(μια περιγραφή για το πως συντάσσεται ο προυπολογισμός στο πρώτο μέρος του βίντεο)

Στην φωτογραφία απεικονίζεται  το πρωτογενές πλεόνασμα των περασμένων ετών, πριν την υπαγωγή μας στο μνημόνιο, πρό των τόκων και δίχως τις άνωθεν εξαιρέσεις. Τα στοιχεία μάλιστα προέρχονται από την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ. 

Το γράφημα είναι σημαντικό διότι καταρρίπτει την επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης καθώς υποδεικνύει ότι με εξαίρεση το 2009 και εκατέρωθεν, ανέκαθεν υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα που συνήθως ήταν διπλάσιο και τριπλάσιο από το δημοσιονομικό "θαύμα" του 2013! Και τότε, ήταν όμορφα χρόνια. Τότε ξοδεύαμε με την σέσουλα! 

Η επικοινωνιακή μηχανή, βάζει σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι το γενικό έλλειμα χτύπησε το 12%, με ένα ψωρο-ΑΕΠ των 180 δις, και το χρέος στα 318 δις και 175% του ΑΕΠ! Ακόμη χερότερα,  πραγματική ανεργία μπορεί να υπερβαίνει το 40% και η αγορά βρίσκεται στον πάτο.Αντιθέτως, κυκλοφόρησαν μέχρι και σενάρια για... προσλήψεις 18000 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, σε αντίθεση με κάθε αρχή της μέχρι τώρα μνημονιακής πολιτικής. Βρε τι σου κάνουν οι εκλογές...

Προτείνω λοιπόν από του χρόνου να ιδιωτικοποιήσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να εξαιρεθούν και αυτά από τον προυπολογισμό. Θα πετάμε δημοσιονομικά, κι ας πατώσει η κοινωνία! 

ΕΨ

Read more...

Η Σαμαροχουντικοί δεν είναι "εγκληματίες", αλλά είναι αυτό το παληκαράκι που μόλις προφυλακίστηκε!

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014Με την κατηγορία της συμμετοχής σε μικροεπεισόδια που είχαν λάβει χώρα τον περασμένο Ιούλιο, ο γραμματέας του Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Θωμάς Μπαρέκας προφυλακίστηκε μόνο και μόνο για να βγάλουν τα τσοντοκάναλα και οι πορνοφυλλάδες νέα λάσπη που δεν κολά πια ούτε στους τοίχους των πιο χαζών!

Την ίδια στιγμή, κυκλοφορούν ελεύθεροι οι καταχραστές των δημοσίων ταμείων σαν τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι αναρχοτρομοκράτες σαν τον Σακκά που συνελήφθησαν να κουβαλούν οπλοπολυβόλα, οι δολοφόνονοι σαν τον Ξηρό και τον Μαζιώτη.

Πότε θα καταλάβει η συγκυβέρνηση των κλεφτών ότι η τρομοκρατία τους, εκθέτει μόνο την δική τους εγκληματική οργάνωση;

ΕΨ

Read more...

Απορία: Γιατί βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε;;;

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014


Σήμερα επέτειο της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας επέλεξαν να κάνουν την δική τους "ηρωική" έξοδο στις... αγορές! Εκδόθηκαν λοιπόν σήμερα 5ετή ομόλογα αξίας 3 δις ευρώ με επιτόκιο 5%.

Όμως, αφού η Ελλάδα  έχει πια πρωτογενές πλεόνασμα και μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις της, ποιός ο λόγος να δανειζόμαστε από τις αγορές;

Για να αποπληρώσουμε τα παλαιά μας χρεολύσια θα πει κάποιος; Μα για αυτά δανειζόμαστε από το ΔΝΤ με χαμηλότερο επιτόκιο (2,25%) από το 5% που εκδόθηκαν τα σημερινά ομόλογα του Ελ. Δημοσίου. Και εξάλλου τα περισσότερα παλαιά δάνεια έχουν χαμηλότερο επιτόκιο (3-3,5%) από τα σημερινά 5ετή ομόλογα.

Μήπως το πλεόνασμα είναι μούφα; Μήπως, πέρα από τους προφανείς επικοινωνιακούς λόγους ("ελληνικό θαύμα", μπάλωμα υπόθεσης Μπαλτάκου κτλ.), ο Σαμαράς έλαβε το πράσινο φως από τους εντολείς του να βγει στις αγορές και να δανειστεί για να καλύψει τις δημοσιονομικές τρύπες αλλά και έξοδα των υποσχεθέντων προεκλογικών παροχών; Δανεικά που θα κληθεί να ξεπληρώσει μεσω της επιβολής νέων χαρατσιών μετεκλογικά;

Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει παρακαλώ...
Τα περι της έμεσης μείωσης του επιτοκίου βραχυπρόθεσμων ομολόγων στο 2% τα θεωρώ δημοσιογραφικές σαχλαμάρες... 

ΕΨ


Read more...

"Μήνυμα προς <Σαμαρά>: «Χτύπησα Πακιστανό και τον παράτησα»"
Με βάση το παραπάνω συγκλονιστικό στοιχείο αξιόποινης πράξεως, παρακαλώ τις διωκτικές Αρχές να συλλάβουν τον πρωθυπουργό για διεύθυνση εγκληματικής οργανώσεως!

(μια απάντηση στις σημερινές γελοιότητες)

ΕΨ

Read more...

Υπουργοί και εισαγγελείς... τα παιδία παίζει!

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

 

Την άμεση εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμα και εις βάρος βουλευτή εν ενεργεία εφόσον κάνει χρήση παρανόμως αποκτηθέντος υλικού ζητεί με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη !!! (

«Εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω και αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα», αναφέρει η κ. Κουτζαμάνη. 

Η κ. Κουτζαμάνη ζητεί να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 του Π.Κ. που αφορά βία ή απειλή κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος ή άλλης αξιόποινης πράξης. 

 Στη επιστολή του προς την κ. Κουτζαμάνη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανέφερε τα εξής: «Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω –ενδεικτικά προσκομιζόμενα– δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της Χρυσής Αυγής (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού». 

Πηγη

 ΕΨ: Με αλλα λόγια κοτζάμ υπουργός στέλνει επίσημη αναφορά σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου της γράφει: "Τρέχα Ευτέρπη μου να προλάβεις μην τυχόν και μας έχουν "πιάσει" οι κάμερες με τα βρακιά κατεβασμένα!"
  
ΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! 


Read more...

Ομιλία Παναγιώταρου - Ο απόλυτος "βιασμός" της κυβέρνησης Σαμαρά για Μπαλτάκο (Βίντεο)

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Read more...

Τάγματα εφόδου!

Από Το Βήμα

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από ομάδα αγνώστων μέσα στους χώρους του ιδρύματος.
Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο φοιτητές, που διακομίστηκαν κι αυτοί σε νοσοκομείο και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 22:30 όταν ομάδα αγνώστων, κρατώντας καδρόνια, εισέβαλε στο πανεπιστήμιο, επιτέθηκε σε φοιτητές και τους χτύπησε, προκαλώντας, παράλληλα, ζημιές σε υποδομές του ιδρύματος.


 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών του πανεπιστημίου, Νίκο Μυριούνη, αφορμή φαίνεται να στάθηκε η λεκτική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος «με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο», όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης, που είχαν αναρτηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ύστερα από περίπου 40 λεπτά και κατόπιν απειλών προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, γύρω στα 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, φέροντας σιδηρογραφίες και λοστούς εισήλθαν στο πανεπιστήμιο και κατευθύνθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο, όπου τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που πρόκειται να γίνει την Τρίτη.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στον χώρο, χτύπησαν τους φοιτητές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι φοιτητές -ένας εκ των οποίων υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία.

Read more...