Σταύρος Δήμας: "Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής"

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014


Κωμικός πριν ακόμη γίνει Πρόεδρος ο κυρ επίτροπος.

Read more...

Παλαιοί γλύφτες του ΠΑΣΟΚ οι Σαμαράς και Δήμας

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Παλαιοί προασπιστές του δικομματισμού που κατέστρεψε την χώρα
. ... και σήμερα ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Δήμας πορεύονται χέρι χέρι! 


Read more...

Ο Σταύρος Δήμας θα είναι ιδανικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Πληρεί όλα τα βασικά προσόντα καθότι ατάλαντος, αερολόγος και ικανός να αναγνώσκει επί ώρες ανούσια και δίχως ειρμό κείμενα. Από την μια μαριονέτα στην άλλη...άλλος ένας μπούρδας στο μέγαρο!


Read more...

Ο Τσίπρας στα βήματα του ... Ομπάμα! Η προσέγγιση με τον Προβόπουλο.

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014Όταν ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα την Προεδρία των ΗΠΑ, έφερνα μαζί του μια υπόσχεση για αλλαγή πολιτικής. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Ο Ομπάμα τοποθέτησε στο οικονομικό επιτελείο παλαίμαχους τεχνοκράτες της Wall street οι οποίοι συνέχισαν αν απορυθμίζουν τις αγορές και να υποστηρίζουν τις επενδυτικές τράπεζες.

Παρά την ρητορική, οι κινήσεις και οι επαφές του Αλέξη Τρίπρα προμηνύουν μια παρόμοια πορεία καθώς ετοιμάζεται να παραλάβει την εξουσία από τον Αντώνη "γαμιά" Σαμαρά! Διαβάζουμε λοιπόν στον τύπο ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε προ ημερών με το ντέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο - ενός εκ των κεντρικών αρχιτεκτόνων της χρηματοπιστωτικής κρίσης μέσω τις εκτίναξης των spreads του 2009 που οδήγησε στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου. 

Υπο την καθοδήγηση του Προβόπουλου αμέσως μετά τις εκλογές, στις 22 Οκτωβρίου 2009, η Τράπεζα της Ελλάδος επέκτεινε το χρονικό περιθώριο για να παραδοθούν τα πωλούμενα ομόλογα στους αγοραστές (το λεγόμενο Τ+3) από τις τρεις στις δέκα ημέρες (Τ+10). Δηλαδή, έδωσε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια και δυνατότητες στην υποτιμητική κερδοσκοπία, δίνοντας στην ουσία το σύνθημα για το κερδοσκοπικό πάρτυ!

Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών, επιτρέποντας την κερδοσκοπία εις βάρος των ελληνικών ομολόγων, με μηδαμινό ρίσκο! Αν δεν έπεφτε η τιμή των ομολόγων (αν δεν ανέβαιναν τα spreads), τότε αυτοί απλούστατα δεν έδιναν ποτέ στον αγοραστή ομόλογα. 

Οι δύο αποφάσεις πάρθηκαν παρανόμως καθώς δεν μεσολάβησε πράξη του Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου,  αλλά απλές εντολές της Διεύθυνσης Οργάνωσης της ΤτΕ! Το γεγονός είναι ενδεικτικό της επίγνωσης των συνεπειών των εντολών αυτών τις οποίεςη ηγεσία κράτησε τυπικά αποστάσεις για νομικούς και μετέπειτα πολιτικούς λόγους. 

Τους πολιτικούς λόγους αναμένεται να τους μάθουμε σύντομα.

Φυσικά ο Προβόπουλος υπήρξε και ο βασικός συνεργάτης του Στουρνάρα στην περίοδο της εφαρμογής του Μνημονίου επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη λοιπόν στον αναγνώστη το γεγονός ότι ο σημερινός πασοκο-ΣΥΡΙΖΑ "έπλεξε το εγκώμιο του Πρόβόπουλου":

"... πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ έσπευδαν να πλέξουν το εγκώμιο του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την (επιβεβαιωμένη εντωμεταξύ) κρίση ρευστότητας που απειλούσε την ελληνική οικονομία, αντιπαραβάλλοντας την σημερινή στάση του κ. Στουρνάρα, ο οποίος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον «κόκκινο πανί».
Οπως ανέφεραν κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου, «η εμπειρία του κυρίου Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη».

Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν τη συζήτηση Τσίπρα - Προβόπουλου «ουσιαστική και εποικοδομητική» και σημείωναν σχετικώς: «Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών."


Αναμένουμε λοιπόν οτι με την επανεκλογή του Τσίπρα το "εκρεμμές" θα επαναφέρει την "πράσινη" φραξιά μνημονιακών τεχνοκρατών.
 
ΕΨ

Read more...