Η Προεδρία ως ανταμοιβή για την "προσφορά" του Προκόπη Παυλόπουλου

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Τσίπρα ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα. Άτομα που διαδραμάτισαν ύποπτο ρόλο στα δρώμενα της χώρας και που λίγα χρόνια αργότερα ανακυκλώνονται στις θέσεις εξουσίας.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που προτεινόμενος για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα κάνει παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την παθητική του στάση τον Δεκέμβρη του 2008 και τους βίαιους μήνες που ακολούθησαν, ο τότε  υπουργός Δημοσίας Τάξης Προκόπης Παυλόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή. Σύνεργοι του στο επικοινωνιακό θέατρο που στήθηκε στα τηλεοπτικά κανάλια ήταν οι γνωστοί άγνωστοι των Εξαρχίων που δρούσαν υπό την κάλυψη και τον συντονισμού τω συνιστώσων του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος φυσικά του καλά οργανωμένου πολυεπίπεδου σχεδίου ήταν η επάνοδος στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ που προοριζόταν να υπογράψει το μνημόνιο (περισσότερα εδώ).

Επιπλέον, Ο προοδευτικός Παυλόπουλος ήταν εκείνος που άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στους λαθαρομετανάστες. Ο συνέταιρος του στο δικηγορικό γραφείο Νίκος Αλιβιζάτος συνέταξε τον νόμο ΠΑΣΟΚ για την απόδοση Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Εντελώς συμπτωματικά το Ποτάμι " προτείνει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιο τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο."

Ενδεικτικά των συμφερόντων που εξυπηρετούν παρασκηνιακά, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ συμφώνησαν αμέσως με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Παντού οι ίδιοι άνθρωποι. Και τα αξιώματα χαρίζονται ως ανταμοιβή για τις σημαντικές  υπηρεσίες που προσέφεραν και θα προσφέρουν στο σύστημα εξουσίας, ανεξαρτήτα από την κομματική τους ταυτότητα.

ΕΨ