Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η πολυπολιτισμική Παιδεία

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015Στα πλαίσια του "ΕΘΝΙΚΟΥ διαλόγου για την Παδεία"  ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τις προτεραιότητες στις μεταρρυθμίσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση του:

...«αρχίζοντας από το δημοτικό και το γυμνάσιο, στις πλέον πιο φτωχές και λαϊκές περιοχές, σε περιοχές με μεταναστευτικούς πληθυσμούς, ή στις απομακρυσμένες περιοχές, θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πρότυπων δράσεων που θα μεταφέρει πολιτισμικούς πόρους στα παιδιά και τους γονείς και θα κάνει το σχολείο πολιτισμικό κέντρο με κυριολεκτικά ολοήμερη και εβδομαδιαία λειτουργία με μια πλούσια προσφορά δράσεων και προγραμμάτων. Θα δημιουργήσουμε μια ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας της οποίας στόχος θα είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων με τη δημιουργία ενός δικτύου που θα μετατρέψει τα σχολεία σε εργαστήρια πολιτισμού. Εκεί, στις δύσκολες περιοχές, εκεί όπου υπάρχουν οι περισσότερες ανάγκες, εκεί θα δώσουμε τη δική μας μάχη αριστείας».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φίλης υπήρξε επί σειρά ετών αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΑΥΓΗΣ που προέβαλε την προπαγάνδα του κόμματος του.

Με βάση τις παραπάνω εξαγγελίες, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των κομμάτων του αυτοαποκαλούμενου συνταγματικού τόξου δεν είναι να εξελληνιστούν οι "μετανάστες" λάμβάνοντας την Ελληνική Παιδεία, αλλά να εξαλειφθεί η ελληνικότητα της Παιδείας προς όφελος ενός προγράμματος που θα ενισχύει μια πολυπολιτισμική ταυτότητα.

ΕΨ