Βεβαίως, θέλετε πάρα πολύ να τιμωρήσετε τους κλέφτες εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ...

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

.

... σας το χαλάει η Χρυσή Αυγή! 

Μόνο στην "Ελλάδα της μπανάνας" μπορεί υπουργός να προβαίνει σε τέτοιες απίθανες δηλώσεις.

ΕΨ

Read more...

Ανοικτή πρόσκληση της Ευρώπης στους λαθρομετανάστες η διεύρυνση της διάσωσης!

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015


Μια "κρίση" αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για την επίτευξη των ριζοσπαστικών σχεδίων της Ε.Ε..

Τις τελευταίες εβδομάδες τα ευρωπαικά μέσα ενημέρωσης μας έχουν επικεντρωθεί στις αναφορές πνιγμών λαθρομεταναστών στα νερά της Μεσογείου. Ελλείψει στοιχείων ουδείς εξηγεί πως είναι δυνατόν ένα "πλοιάριο" να μεταφέρει 700 λαθρομετανάστες. Όποια και να ειναι η αλήθεια, πίσω από αυτή την εκστρατεία πληροφόρησης κρύβεται μια συγκεκριμένη πολιτική.

Τα προγράμματα διάσωσης έφθαναν στο τέλος τους με διαφωνίες μεταξύ των εταίρων σε ότι αφορά την συνέχισή τους. Η Αγγλία μάλιστα, δια της υπουργού εξωτερικών Anelay, έχει ανακοινώσει επίσημα ότι διαφωνεί με το προγραμμα  διάσωσης διότι ενθαρρύνει τους επίδοξους λαθρομετανάστες και τους λαθρεμπόρους (φυσικα αυτό δεν θα το διαβάσετε στον ελληνικό Τύπο). Η Ε.Ε. χρειαζόταν λοιπόν μια καινούρια "κρίση" για να προωθήση το νέο διευρυμένο πρόγραμμα διάσωσης.

Στην έκτατη σύγκλιση με αφορμή τους θανάτους λαθρομεταναστών στην Μεσόγειο,  η Ε.Ε. άδραξε την ευκαιρία να τριπλασιάσει την χρηματοδότηση για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο, ενισχύοντας έτσι την βασική οδό και μέθοδο εισόδου λαθρομεταναστών. Η κίνηση αυτή αποτελεί ανοικτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες που γνωρίζουν ότι η τακτική τους θα χρήζει της προστασίας των ευρωπαικών μηχαισμών διάσωσης και επιβραβεύει την αγαπημένη στρατηγική των λαθρεμπόρων παροτρύνοντας τους να εντείνουν την δραστηριότητα τους!

Για να αποφύγει αυτού του είδους την κριτική, η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι παράλληλα θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας εκστρατείας καταστροφής των πλεούμενων των λαθρεμπόρων στα παράλια των όμορων χωρων μέσω μονομερών στρατιωτικών ενεργειών. Φυσικά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο από επιχειρισιακής και νομικής απόψεως. Επιπλέον η καταστροφή τέτοιων πλοιαρίων θα είναι αναποτελεσματική. Τις αμφιβολίες αυτές εξέφρασε και η κυβέρνηση της Γαλλίας. Στην ουσία, ουδέποτε πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή η στρατηγική διότι στόχος της Ε.Ε. είναι να εντείνει την λαθρομετανάστευση για ποικίλους οικονομικούς και πολιτικούς λόγους.

Φυσικά, θα διερωτηθεί κάποιος, γιατί δεν ανοιγει η Ε.Ε. τα επίσημα συνορά της για τους "πρόσφυγες" όπως προτύνει ο ευρωπαίος επίτροπος προσφύγων Michael Diedring; Διότι μέσω της νόμιμης οδού οι μετανάστες θα έπρεπε να προσκομίσουν επίσημα έγγραφα και θα γινόταν προφανές ότι δεν πρόκειται για "πρόσφυγες" αλλά οικονομικούς μετανάστες την αποδοχή των οποίων η Ε.Ε. θα είχε μεγάλη δυσκολία να δικαιολογήσει στον ευρωπαικό λαό που πλήττεται από την κρίση και την ανεργία. 

Ήδη τούτο το Σαββατοκύριακο το Ιταλικό ναυτικό "υποδέχθηκε" 5800 λαθρομετανάστες ανοικτά της Λιβύης.  Η Ελλάδα αντιστοίχως παρέλαβε 1.141 λαθρομετανάστες!

ΕΨ

Read more...