Και το φαγοπότι με το προσφυγικό συνεχίζεται... τώρα και στην Ευρώπη!

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016"Σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένο Ευρωπαίο αξιωματούχο, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και όχι στην ελληνική κυβέρνηση, που θεωρείται ότι δεν διαθέτει τη διοικητική επάρκεια για το εγχείρημα. Από τα 700 εκατ. ευρώ, τα 300 εκατ. θα διατεθούν φέτος και τα επόμενα 400 θα μοιραστούν ανάμεσα στο 2017 και 2018, ενώ η βοήθεια προς τους πρόσφυγες θα λάβει τη μορφή μετρητών και κουπονιών."


Η πυραμίδα των ΜΚΟ

Η Ε.Ε. εφαρμόζει το διεφθαρμένο πρόγραμμα που εστησε μονομερώς η Αγγλία για να χρηματοδοτήσει ΜΚΟ και τα προγράμματα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο Λίβανο και την Ιορδανία. Πρόσφατες έρευνες του ΒΒC έδειξαν ότι ελάχιστα από τα 3 δις λίρες που διέθεσε το Αγγλικό κράτος έφτασαν στον προορισμό τους καθότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις χρέωναν μεγάλο ποσοστό των πόρων για να συντηρούν την υπαρξή τους δίχως να παράγουν ουσιαστικό έργο. Πρόκειται για τα λεγόμενα "overheads"! Έπειτα ανέθεταν την εφαρμογή του προγράμματος σε άλλες ΜΚΟ οι οποίες χρέωναν τα δικά τους "τέλη" και προσλάμαβαναν άλλες ΜΚΟ. Το αποτέλεσμα αυτών πυραμίδων ήταν να φαγώνονται τα χρηματα μεταξύ των ΜΚΟ οι οποίες καθότι "μη κυβερνητικές" δεν ελέγχονται για το έργο τους και τυος προυπολογισμούς τους. 

Η απευθείας χρηματοδότηση των δήθεν"προσφύγων" στην Γερμανία

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος του προγράμματος που εφαρμόζεται ήδη στην Γερμανία. Μόλις σήμερα βρισκόμουν στην Βαυαρία και ο καλά ενημερωμένος ταξιτζής μου έλεγε ότι στην μικρή πόλη τους των 3000 κατοίκων έχουν 100 "πρόσφυγες" τους οποίους το κράτος πληρώνει για ενοίκιο και φαγητό σε ιδιώτη 50 ευρώ την ημέρα ανα κεφαλή. 

Επιπλέον, ντόπιοι που δουλεύουν σε ακριβά καταστήματα τον ενημέρωναν ότι αυτοι που δεν είναι Σύριοι πρόσφυγες και συνεπώς λαθρομετανάστες πληρώνονται απευθείας από την τοπική κυβέρνηση και ψωνίζουν πανάκριβα ρούχα, όπως τζάκετ των 400 ευρώ, κινητά τηλέφωνα κ.α. Σε συζητήσεις οι λαθρομετανάστες εξηγούν πως η Μέρκελ του κάλεσε και συνεπώς οφείλει να τους πληρώνει για να κάθονται. 

Την ίδια στιγμή υπάρχουν φτωχοί ηλικιωμένοι στην περιοχή και νέοι άνεργοι που αδυνατούν να πληρώσουν την θέρμανση τους. 

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας... 

ΕΨ