Συμφωνία μετατροπής της Ελλάδος σε κέντρο υποδοχής και επεξεργασίας μεταναστών για την Ε.Ε.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016Με βάση την συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και της Τουρκίας, όσοι λαθρομετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα και δεν καταφέρουν να πάρουν άσυλο, θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

 "Under the scheme, from midnight Sunday migrants arriving in Greece will be sent back to Turkey if their asylum claim is rejected." Πηγή

 Οι επιπτώσεις της συμφωνίας για την Ελλάδα είναι αμφίβολες. Συγκεκριμένα αυτό που δεν αναφέρεται είναι ΠΟΥ θα γίνονται οι αιτήσεις ασύλου. Αν γίνονται στην Ελλάδα, τότε γίνεται αμέσως καταννοητό αυτό που γράφω εδώ και 10 χρόνια, ότι η Ελλάδα προορίζεται να γίνει κέντρο επεξεργασίας εισαγόμενου ανθρώπινου δυναμικού για την Ε.Ε.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα συμπίπτουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα έχει κλειθεί να χτίζει "δομές" φιλοξενίας 50-200 χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Επιπλέον, είναι σχεδόν βέβαιο πως τα βόρεια σύνορα με την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά, ειδάλως κανένα σχέδιο αποτροπής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εξάλλου, είναι αδύνατον τα Σκόπια να έχτισαν τον φράχτη στα ελληνοσκοπιανά σύνορα δίχως την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε.

Τέλος, για όσους λαθρομετανάστες δέχεται πίσω μέσω ακαθορίστου πρακτικής η Τουρκία, θα στέλνει ίσο αριθμό δια ακαθορίστου "νόμιμης" οδού στην Ευρώπη με άγνωστο προορισμό...! Πλαφόν οι 75,000... πως είπατε; Πόσα πληρώνονται άραγε οι τεχνοκράτες της Ευρώπης για να συνάψουν μια τόσο ξεκάθαρη "συμφωνία";

Το κερασάκι της συμφωνίας είναι πως οι Τούρκοι υπήκοοι θα ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη δια της άρσης της βίζας οδηγώντας πρακτικά σε μια σταδιακή και αντισυνταγματική κατάργηση των συνόρων της Ελλάδος με την Τουρκία.

Η ελπίδα είναι ότι η χρονοβόρα διαδικασία ασύλου θα μειώσει τις ροές. Όμως, το σίγουρο είναι  ότι οι 'Ελληνες καλούνται να προετοιμαστούν για μια μόνιμη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση.


ΕΨ

Πηγή εικόνας εδώ