Πίσω από την συμφωνία της Ε.Ε. με Τουρκία για τους λαθρομετανάστες

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016Μετά από μαραθώνιες "διαπραματεύσεις" μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας συμφωνήθηκε πως...

1. Οι λαθρομετανάστες θα επιστρέφονται στην Τουρκία με το κόστος καλυμμένο από την ΕΕ!

2.  Για κάθε Σύρο που θα επιστρέφεται στην Τουρκία, ένας άλλος Σύρος θα στέλνεται από την Τουρκία στην ΕΕ!

3.  Η επιτάχυνση της εφαρμογής της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2016!!

4.  να επιταχυνθεί η εκταμίευσης των 3 δισ που έχουν αποφασιστεί ώστε να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των πρώτων έργων πριν τον Μάρτιο και να αποφασιστεί η περαιτέρω χρηματοδότηση του Ταμείου για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία !

5. προετοιμασία του ανοίγματος νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές συζητήσεις όσο το δυνατό συντομότερο, βασισμένο στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου

 6. να συνεργαστούν με την Τουρκία έτσι ώστε να βελτιωθούν οι ανθρωπιστικές συνθήκες μέσα στην Συρία που θα επέτρεπαν στον πληθυσμό να ζει σε πιο ασφαλής περιοχές.

Δεν φτάνει λοιπόν που οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση από την οποία θησαυρίζουν, θα τους πληρώνουμε και από επάνω για να μας στέλνουν λαθρομετανάστες, του οποίους έπειτα θα στέλνουμε πίσω με δικά μας έξοδα για να τους ξαναστείλουν στην Ευρώπη δια μιας "νομιμότερης" οδού... πάλι με δικά μας έξοδα !?!?

Ποιο γελοίος πεθαίνεις!
Σωστά έγραφα προ ημερών ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν έχει σκοπό να μειώσει τις ροές αλλά να τις διασφαλίσει.

Επιπλεόν οι Τούρκοι θα ανταμειφθούν με άρση της βίζας με διαδικασίες εξπρές, επιπλεόν χρήμα και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στην Ε.Ε. μίας χώρας που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο και έχει νόμους που στέλνουν στην φυλακή όποιον προσβάλει το κράτος!

Τι σόι διαπραγματεύσεις είναι αυτές? Αν είναι αυτή η δυνατή Ευρώπη με το ειδικό βάρος, τότε κάτι ξέρoυν οι Άγγλοι που την κάνουν σιγά σιγά με ελαφρά πηδηματάκια.

Ουσιαστικά η Ε.Ε. εγκαινιάζει έναν επίσημο μηχανισμό μαζικής εισαγωγής πληθυσμού με βάση σχέδια που έχουν διαμορφωθεί ήδη από το 2004.

Όμως η συγκεκριμένη συμφωνία δεν αφορά μόνο τους λαθρομετανάστες, αλλά αποτελεί ακόμη μια σκηνή στο μακροπρόθεσμο σχέδιο της Α. Μέρκελ και των συμφερόντων που εξυπηρετεί να διεύρυνει την Ε.Ε. προς τις ενεργειακές πηγές της Μέσης Ανατολής.

Η Μέρκελ επιθυμεί μια αδιάλλακτη Τουρκία σε συνδιασμό με μια ενορχηστρωμένη ανθρωπιστική κρίση τύπου Κοσσυφοπεδίου ώστε να μπορεί να δικαιολογεί τις ακραίες συμφωνίες της στους Γερμανούς και τους λοιπούς ευρωπαίους ψηφοφόρους.

ΕΨ